Onderhoud

Min €
Max €

Onderhoud van Sav&Økse tafels

 

Wil je lang van je tafel gebruikmaken, dan is het belangrijk deze goed te onderhouden.  Elke afwerking vraagt zijn eigen manier van onderhoud.

 

Onderhoud geoliede en whitewash tafels

Een geoliede tafel kun je reinigen met de WOCA natuurzeep. De zeep verwijdert vuil en geeft de tafel een beschermende slijtlaag.

Wij adviseren om een geoliede houten tafel twee keer per jaar een opfrisbeurt te geven met de onderhoudsolie. De onderhoudsolie heeft een lagere viscositeit (stroperigheid) en daardoor breng je een dun nieuw laagje olie aan, i.p.v. een nieuwe dikke laag. Met de onderhoudsolie ga je als het ware het verlies van olie door slijtage tegen, door de olielaag in het hout aan te vullen. Lees Onderhoudsadvies houten tafels voor de gebruiksaanwijzing van onderhoudsolie.

Wil je een geoliede tafel een grote beurt geven, geef hem dan eerst een grondige reiniging met de WOCA intensiefreiniger. Hierna kun je de tafel een nieuwe olielaag geven met een Sav&Okse oliesetje of de WOCA Olie conditioner. Na de nieuwe olielaag kun je de tafel behandelen met de WOCA onderhoudsgel, deze geeft de tafel een waterafstotend laagje.

Stappen grote beurt geoliede tafel

1.Schoonmaken met WOCA intensief reiniger

2.Nieuwe olielaag met Sav&Okse oliesetje of WOCA onderhoudsgel

3.Waterafstotend laagje met de WOCA onderhoudsgel

 

 

Onderhoud gelakte tafels

heb je een gelakte houten tafel, dan heb je er weinig onderhoud aan. Diepe krassen zijn echter minder makkelijk zelf op te knappen.

Voor het reinigen van een gelakte tafel kun je de WOCA intensiefreiniger gebruiken. Daarna geef je met de WOCA Master Care je tafel een extra beschermlaagje en kun je kleine krasjes camoufleren.

Stappen onderhoud gelakte tafel

1.Schoonmaken met WOCA intensief reiniger

2.Beschermen en krasjes camoufleren met WOCA Master Care

 

Onderhoud HPL en Fenix tafels

Een Fenix blad is makkelijk schoon te houden en kleine krasjes zijn eenvoudig te herstellen met de bijgeleverde wonderspons.Lees hier de handleiding fenix voor het onderhouden en schoonmaken van een Fenix tafel

 

Heb je vragen over het onderhoud van je Sav&Økse tafel, neem dan contact met ons op via [email protected]

More...
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »