Over ons

 

Onderdeel van De Machinekamer

Sav & Økse is een onderdeel van De Machinekamer en is voortgekomen uit de vraag naar mooie, betaalbare massief houten tafels. Houten tafels zijn immers populair! Ja, maar echt mooi gemaakte tafels met oog voor design en met een Scandinavische uitstraling kwamen we helaas nog niet tegen.

 

Frisse pure ontwerpen

We besloten zelf de tafels te ontwerpen (en te laten maken) die we wél Machinekamer-waardig vonden. En zo ontstond Sav & Økse.

Sav & Økse staat voor betaalbare frisse pure ontwerpen met een duidelijk Scandinavische oorsprong. Ranke tafels met een natuurlijke en lichte uitstraling. 

 

Deense luxe

En Sav & Økse, dat klinkt goed hè? De naam past perfect bij het Deense karakter van onze collectie. Ondanks dat de naam exclusief aan doet, staat Sav & Økse gewoon voor 'zaag' en 'bijl' in het Deens. Wij vonden dat juist heel toepasselijk, want met die twee stukken gereedschap begint het productieproces van al onze tafels.

Sav & Økse tafels worden gemaakt van massief hout van hoge kwaliteit en onderscheiden zich door de mooie en verfijnde afwerking. Oogstrelend en duidelijk gemaakt door een vakman. Bovendien verkrijgbaar in vele maten en diverse mooie houtsoorten.

 

De Machinekamer

De Machinekamer is een vrijplaats voor bestaande en nieuwe design klassiekers. Wij houden bij De Machinekamer van bijzondere producten, producten met een verhaal. Geen massaproductie maar unieke items met een gelaagd karakter. Voor ons is de geur van vintage, de geur van avontuur en schatzoeken. De rijke geschiedenis van design klassiekers zien wij als inspiratie voor de toekomst.

Wij willen oude klassiekers laten herleven, en nieuwe klassiekers ontwerpen, zoals Sav & Økse. Maar wel met respect voor oude design principes.

Wil je meer weten over De Machinekamer en haar collecties? Neem dan eens een kijkje op de website van De Machinekamer.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »