Onderhoud houten tafels

Wil je lang van je tafel gebruikmaken, dan is het belangrijk deze goed te onderhouden. In de Sav&Økse collectie zitten geoliede, gelakte en FENIX tafels, ieder soort heeft zijn eigen onderhoud nodig. 

 

Gelakte houten tafels

heb je een gelakte houten tafel, dan heb je er weinig onderhoud aan. Diepe krassen zijn echter minder makkelijk zelf op te knappen.  

 

Geoliede houten tafels

Wij adviseren om een geoliede houten tafel twee keer per jaar een opfrisbeurt te geven met de onderhoudsolie. De onderhoudsolie heeft een lagere viscositeit (stroperigheid) en daardoor breng je een dun nieuw laagje olie aan, i.p.v. een nieuwe dikke laag. Met de onderhoudsolie ga je als het ware het verlies van olie door slijtage tegen, door de olielaag in het hout aan te vullen.

Onderhoudsetjes voor geoliede of whitewash tafels zijn online te koop en in onze winkel in Zaandam. 

Lees Onderhoudsadvies houten tafels voor de gebruiksaanwijzing van onderhoudsolie.

 

Onderhoud Fenix tafels

Lees hier de handleiding fenix voor het onderhouden en schoonmaken van een HPL en Fenix tafel. Een Fenix blad is makkelijk schoon te houden en kleine krasjes zijn eenvoudig te herstellen met de bijgeleverde wonderspons.

 

Keuzehulp

Twijfel je bij het kopen van een nieuwe tafel of je voor de afwerking geolied of mat gelakt moet gaan. Lees dan eens onze keuzehulp. We hebben de verschillen van een geoliede en een mat gelakte tafel op een rijtje gezet. 

 

Bij vragen kun je contact opnemen via [email protected]

onderhoud houten tafel

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »