Onderhoud houten tafels

Wil je lang van je tafel gebruikmaken, dan is het belangrijk deze goed te onderhouden. heb je een gelakte houten tafel, dan heb je er weinig onderhoud aan. Diepe krassen zijn echter minder makkelijk zelf op te knappen. Een geoliede of whitewash houten tafel vraagt meer onderhoud, maar is makkelijk zelf uit te voeren. heb je een tafel met een HPL of FENIX blad, dan kun je deze zelf onderhouden. 

 

Onderhoudsadvies geoliede houten tafels

Wij adviseren om een geoliede houten tafel twee keer per jaar een opfrisbeurt te geven met de onderhoudsolie. De onderhoudsolie heeft een lagere viscositeit (stroperigheid) en daardoor breng je een dun nieuw laagje olie aan, i.p.v. een nieuwe dikke laag. Met de onderhoudsolie ga je als het ware het verlies van olie door slijtage tegen, door de olielaag in het hout aan te vullen. 

 

 

Onderhoudssetjes voor houten tafels

Onderhoudsetjes voor geoliede of whitewash tafels zijn online te koop en in onze winkel in Zaandam. 

 

 

Gebruiksaanwijzing oliën van een houten tafel

Lees Onderhoudsadvies houten tafels voor de gebruiksaanwijzing van onderhoudsolie.

Bij vragen kun je contact  opnemen via [email protected]nl

 

 

Geoliede of mat gelakte tafel

Twijfel je bij het kopen van een nieuwe tafel of je voor de afwerking geolied of mat gelakt moet gaan. Lees dan eens onze keuzehulp. We hebben de verschillen van een geoliede en een mat gelakte tafel op een rijtje gezet. 

 

 

Onderhoud HPL en Fenix

Lees hier de handleiding fenix voor het onderhouden en schoonmaken van een HPL en Fenix tafel. Een Fenix blad is makkelijk schoon te houden en kleine krasjes zijn eenvoudig te herstellen met de bijgeleverde wonderspons.

onderhoud houten tafel

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »